Рецепти смачних соусів з червоної порічки до м’яса та риби
Рецепти смачних соусів з червоної порічки до м’яса та риби

Рецепти смачних соусів з червоної порічки до м’яса та риби

Як приготувати соус з порічок для м'яса — кисло-солодкий, зі спеціями, з часником

Наші предки вважали порічку джерелом здоров'я та довголіття, цінували ягоду за цілющі властивості та, звичайно, готували з неї найрізноманітніші страви  — варення, желе, соки, компоти, кваси, наливки.

Любителям м'яса та риби до вподоби будуть кисло-солодкі соуси з порічок. 

Кисло-солодкий соус з порічок до м’яса та риби

Інгредієнти:

  • порічки  - 500 г,

  • цукор  - 200 г,

  • кориця  — пів чайної ложки, 

  • оцет -  50 мл,

  • чорний мелений перець.

Приготування кисло-солодкого соусу до м'яса та риби

  • Порічки ретельно помити, перетерти через дрібне сито.

  • Масу поставити на вогонь і проварити,  не доводячи до кипіння.

  • Додати цукру, кориці та перемішати.

  • Додати оцет, довести до кипіння і варити ще 3 хвилини.

Соус до м’яса готовий, його можна розкласти в простерилізовані банки та зберігати в холодному приміщенні.

Смачний соус з червоних порічок зі спеціями

Інгредієнти:

  • червоні порічки - 1 кг,

  • цукор - 250 г,

  • сіль - 15 г,

  • часник, зубчики - 5 шт.,

  • лавровий лист - 2 шт.,

  • перець духмяний, горошок - 2 шт.,

  • приправа «Хмелі-сунелі» - пів чайної ложки, 

  • коріандр мелений на смак,

  • розмарин сушений - пів чайної ложки,

  • олія соняшникова - одна ст. л,

  • оцет 9% - ст. л,

  • перець чорний мелений - 5 г

Спосіб приготування соусу з червоних порічок зі спеціями:

  • Помийте порічки та дайте зайвій рідині стекти.

  • Перетріть порічки на пюре блендером, мʼясорубкою або просто товкачем. 

  • Додайте в пюре всі інгредієнти, крім олії та оцту.

  • Все добре перемішайте та поставте на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння та проваріть. протягом 15 хвилин після закипання.

  • Додайте олію та оцет. Перемішайте, зменште вогонь до мінімуму й проваріть ще 15 хвилин.

Розлийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть та вкутайте ковдрою до повного остигання. Покладіть у темне прохолодне місце.

Соус з порічок до м’яса з часником

Інгредієнти:

  • порічки  - 1 кг,

  • цукор - 170 г,

  • часник  - головка,

  • сіль  - 1 ст. л,

  • карі  -1,5 ст. л,

  • чорний мелений перець - третина чайної ложки,

  • червоний мелений перець  - третина чайної ложки,

  • крохмаль  - 1 ст. л,

Приготування соусу з порічок до м’яса з часником

  • До перебитої блендером червоної смородини додати перетертий часник, цукор, сіль, карі, перці.

  • Все доводимо до кипіння і варимо 30 хв.

  • Розводимо у воді крохмаль, повільно вводимо його до загальної маси та варимо ще 10 хв.

  • Отриману масу розливаємо в стерильні баночки та закриваємо кришками.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом