Телефон перегрівається у спеку: як цього не допустити і як його швидко охолодити
Телефон перегрівається у спеку: як цього не допустити і як його швидко охолодити

Телефон перегрівається у спеку: як цього не допустити і як його швидко охолодити

Коли на вулиці 30+, дискомфорт відчувають не тільки люди, а й техніка. Тому якщо ваш смартфон раптом на повній зарядці вимкнувся і не хоче оживати, не поспішайте бити на сполох. Для початку охолодіть його.

Яка температура вважається нормою

Допустимою плюсовою температурою для смартфона (не важливо – це iPhone чи Android) вважається температура від 0 до 35 °C. Всередині гаджетів вона може досягати +45°C, і це теж нормально – пристрій нагрівається через роботу процесора та акумулятора. Ця температура не постійна – вона підіймається й спадає і не впливає на функціонування пристрою. Все, що вище, може бути проблемою.

Чому телефон перегрівається

В літній період висока температура повітря – основний чинник.

Ситуація ускладнюється, якщо ви тривалий час (без перерви) експлуатуєте телефон. Гортання акаунтів Instagram погоди не зробить, а от відеоігри, які навантажують процесор, – можуть. У результаті пристрій не тільки гріється, а й швидко розряджається.

Як зрозуміти, що телефон перегрівся

Перш за все це відчувається на дотик. Корпус стає таким гарячим, що пристрій неможливо тримати в руках.

Відмовляються працювати деякі програми – наприклад, спалах при фотографуванні. Або й взагалі – камера. Таким чином телефон намагається мінімізувати свої зусилля і знизити температуру.

Може погаснути дисплей. Попри те, що заряду достатньо, телефон просто не вмикається. Причому він так можете робити навіть якщо ним не користуються. Однак якщо в цей момент він лежить на сонці, нічого дивного в цьому немає.

Як не допустити перегріву

Зменшіть інтенсивність користування телефоном. Якщо граєте на ньому в ігри, робіть невеликі паузи кожні 15 хвилин.

Менше фотографуйте й знімайте відео.

Не використовуйте кілька додатків одночасно.  

Не залишайте телефон під прямими сонячними променями: на підвіконні, на пляжі – прямо на простирадлі. Сховайте його на дно сумочки або накрите полотенцем.

Як знизити градус

Закрийте всі зайві програми, без яких можете обійтися, і знизьте яскравість пристрою. А взагалі найкраще в такій ситуації – вимкнути його на певний час.

Зніміть з телефону чохол – він діє, як теплоізоляційна оболонка.

Покладіть в темне місце – подалі від сонця і джерел тепла.

Якщо поряд є вентилятор чи кондиціонер, піднесіть до нього пристрій. Можна охолодити його з допомогою фена – холодного потоку повітря. Класти смартфон у холодильник не варто в жодному разі – від різкого перепаду температури він може остаточно вийти з ладу.

Источник материала
Поделиться сюжетом