7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Будуть дуже хрусткими: консервовані огірки з кетчупом чилі на зиму
Будуть дуже хрусткими: консервовані огірки з кетчупом чилі на зиму

Будуть дуже хрусткими: консервовані огірки з кетчупом чилі на зиму

Домашні огірки на зиму можна консервувати з часником, спеціями, листям ягід, кетчупом, гірчицею. Важливо пам'ятати, щоб огірки були хрусткими, їх потрібно на 2:00 помістити в холодну воду.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних консервованих огірків із кетчупом та спеціями.

Інгредієнти:

  • огірки

Для маринаду 5 л. банок:

  • 7 склянок води по 200 г 
  • 1 склянка оцту
  • 2 ст.л.солі
  • 1 склянка цукру
  • 8 ст. кетчупа чилі
  • парасолька кропу, листя хрону, часник, перець горошком 

Спосіб приготування:

1. Огірки добре помийте, відріжте кінчики та залиште на 2 години у воді.

2. Для маринаду: все змішайте та доведіть до кипіння 5 хвилин.

3. У чисті банки викладіть кріп, хрін, часник, перець, огірки та залийте гарячим маринадом.

4. Стерилізуйте, накрийте кришкою та готуйте рівно 10 хвилин з моменту закипання.

5. Закрутіть банки, переверніть верх дном і накрийте теплим рушником. Залишіть до повного остигання!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки із соєвим соусом
  • Квашені огірки з хріном та зеленню
  • Ніжинські огірки без оцту
Источник материала
Поделиться сюжетом