7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому корисно споживати пастернак: його вплив на організм людини
Чому корисно споживати пастернак: його вплив на організм людини

Чому корисно споживати пастернак: його вплив на організм людини

Пастернак – це коренеплід, який має солодкий та горіховий смак. Він має багатий поживний профіль завдяки вмісту антиоксидантів, які позитивно впливають на імунну функцію, здоровʼя травлення.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли про неймовірну користь пастернаку для людини.

Вміст антиоксидантів

Пастернак – джерело антиоксидантів, які борються зі шкідливими вільними радикалами, які негативно впливають на здоровʼя людини. Зокрема, можуть сприяти багатьом хронічним та гострим патологічним процесам при респіраторних, серцево-судинних, ниркових та жовчовивідних захворюваннях. 

Також пастернак містить вітамін С та Е, вони сприяють покращенню імунної функції. Також він має фуранокумарини, флавоноїди та поліацетилени, пов'язані з протизапальними, протигрибковими, протимікробними та антидепресантними властивостями.

Покращення травлення

Пастернак містить розчинну та нерозчинну клітковину, що підтримує регулярне травлення й здоровий мікробіом кишківника. 

Згідно з дослідженням, збільшення споживання харчових волокон зі здоровим мікробіомом кишківника  призводить до зменшення присутності С-реактивних білків.

Поліпшення імунної функції

Пастернак підтримує імунну функцію завдяки вмісту вітаміну С, який є важливим мікроелементом та потужним антиоксидантом, він сприяє імунному захисту.

Пастернак багатий флавоноїдами, які пропонують протизапальну, протиракову, антиоксидантну та противірусну дію, підтримуючи імунну функцію та захищаючи організм від інфекцій.

Допомога в схудненні

Пастернак багатий клітковиною та має мало калорій. Відповідно до огляду, клітковина може допомогти зменшити масу тіла. 

Раніше OBOZ.UA розповідав проhttps://healthnews.obozrevatel.com/ukr/4-produkti-yaki-zavazhayut-vam-shudnuti-v-40-rokiv.htm продукти, які заважають схуднути після 40 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом