Пухкі вареники з вишнею: фудблогер поділився бабусиним рецептом
Пухкі вареники з вишнею: фудблогер поділився бабусиним рецептом

Пухкі вареники з вишнею: фудблогер поділився бабусиним рецептом

Пухкі вареники з вишнями – це страва, яка в мільйонів українців асоціюється із безтурботним дитинством та літом, проведеним в селі в бабусі. Вона не тільки смачна, але й викликає найтепліші спогади.

Фудблогер Володимир Ярославський точно відноситься саме до такої категорії людей. Тому, у своєму Instagram він представив рецепт пухких вареників із вишнею, за який готувала ще його бабуся.

Інгредієнти для тіста

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно – 300-350 гр
  • Сода – 5 гр
  • Сіль – дрібка

Інгредієнти для начинки

  • Вишня
  • Цукор

Спосіб приготування

1. У кефір додаємо сіль та соду. Швидко перемішуємо,  додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому полежати 20-30 хв.

2. Тісто валкуємо на столі товщиною 3 мм, вирізаємо маленькі кола.

3. На кожен шматочок тіста кладємо вишню без кісточки, щойно викачану в цукрі і швидко закриваємо краї.

4. Варимо на парі протягом 3-4 хвилин.

5. Змащуємо вершковим маслом та подаємо зі сметаною.

На OBOZ.UA є й інші рецепти вареників:

  • З м’ясом
  • Пісні з картоплею
  • По-польськи
Источник материала
Поделиться сюжетом