Пухкі вареники з вишнями – це страва, яка в мільйонів українців асоціюється із безтурботним дитинством та літом, проведеним в селі в бабусі. Вона не тільки смачна, але й викликає найтепліші спогади.
Фудблогер Володимир Ярославський точно відноситься саме до такої категорії людей. Тому, у своєму Instagram він представив рецепт пухких вареників із вишнею, за який готувала ще його бабуся.
Інгредієнти для тіста
- Кефір – 200 мл
- Борошно – 300-350 гр
- Сода – 5 гр
- Сіль – дрібка
Інгредієнти для начинки
- Вишня
- Цукор
Спосіб приготування
1. У кефір додаємо сіль та соду. Швидко перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому полежати 20-30 хв.
2. Тісто валкуємо на столі товщиною 3 мм, вирізаємо маленькі кола.
3. На кожен шматочок тіста кладємо вишню без кісточки, щойно викачану в цукрі і швидко закриваємо краї.
4. Варимо на парі протягом 3-4 хвилин.
5. Змащуємо вершковим маслом та подаємо зі сметаною.
На OBOZ.UA є й інші рецепти вареників:
- З м’ясом
- Пісні з картоплею
- По-польськи