7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Серце буде вдячне: як шоколад знижує ризик серцевих захворювань
Серце буде вдячне: як шоколад знижує ризик серцевих захворювань

Серце буде вдячне: як шоколад знижує ризик серцевих захворювань

Згідно з новими дослідженнями шоколад може позитивно впливати на здоровя вашої серцево-судинної системи. Він не тільки впливає на наш настрій та покращує стан шкіри, а й виявився корисним для серця, вважають лікарі.

Але мова не йде про молочний шоколад з карамеллю. А от невелика порція темного шоколаду у вашому раціоні може стати частиною корисного харчування, пише Eat This Not That.

Дослідження про вплив екстракту какао на зменшення смертності від серцевого захворювання

Останнє дослідження, що з'явилося в The American Journal of Clinical Nutrition, вказує на те, що екстракт какао може значно знизити ризик серцевих захворювань серед людей старше 60 років.

У дослідження брали участь понад 20 тисяч учасників протягом кількох років. Стало відомо, що ті, хто приймав екстракт какао мали на 27% менше ймовірність померти від серцево-судинних захворювань.

Ефективність какао-бобів

Флавоноїди, які містяться в какао, відомі своїми антиоксидантними властивостями і можуть покращувати здоров'я серця та знижувати артеріальний тиск. Вони також показали потенціал у захисті когнітивних функцій у певному віці. Але слід зазначити, що флавоноїди також містяться в інших продуктах, таких як ягоди, чай та виноград, які є важливою частиною збалансованої дієти.

Щоб розуміти повний механізм впливу флавоноїдів на серцево-судинну систему, потрібні подальші дослідження. Однак на основі вже відомих переваг чорного шоколаду для здоров'я, його споживання з пізнанням справи може стати цінним внеском у вашу щоденну дієту.

Раніше OBOZ.UA розповів, що варто робити, щоб фрукти не темніли.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом