Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин - Мережко
Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин - Мережко

Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин - Мережко

Візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва може свідчити про кардинальну зміну позиції Угорщини до України і стати початком нового етапу відносин між країнами.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі телемарафону "Єдині Новини", передає Укрінформ.

"Україна бореться за Європейський Союз, у тому числі Угорщину (проти російської агресії - ред.), тому Угорщина має бути на правильному боці історії по відношенню до України", - заявив він.

Мережко додав, що такі зміни мають місце через ймовірний політичний тиск партнерів на Орбана. "Можливо за кулісами мав місце політичний тиск на Орбана, з тим, щоб він переглянув та радикально змінив свою позицію по Україні", - проінформував Мережко.

Народний депутат висловив припущення, що приїзд Орбана в Київ стане початком нового етапу взаємовідносин між державами. "Я сподіваюся, що своїм приїздом Віктор Орбан намагається почати історію відносин з Україною з чистого аркуша", - зазначив очільник зовнішньополітичного комітету ВР.

Він вказав на те, що Угорщина долучилася до саміту миру в Швейцарії, в основу якої було покладено мирний план президента України Володимира Зеленського. "Дуже добре, що Угорщина взяла участь у глобальному саміті миру на підтримку цієї формули (мирний план Володимира Зеленського - ред.) і це є доброю ознакою", - підкреслив Мережко.

Депутат закликав Угорщину долучитися до відновлення України як це роблять інші держави ЄС. "Є дуже позитивні приклади залучення партнерів у відбудову України, наприклад, Естонія відбудовує Житомирську область, а Данія - Миколаївську. Це є позитивні приклади, які має наслідувати Угорщина і їй треба довести на ділі, що вона підтримує Україну", - резюмував депутат.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув сьогодні з офіційним візитом до Києва, вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Теги по теме
Украина Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом