Зовсім не морозиво! Названо п'ять продуктів, які допоможуть "охолодитися" в спеку
Зовсім не морозиво! Названо п'ять продуктів, які допоможуть "охолодитися" в спеку

Зовсім не морозиво! Названо п'ять продуктів, які допоможуть "охолодитися" в спеку

Коли настає сильна спека для багатьох людей велика порція морозива може здатися відмінною ідеєю. Але насправді це лише швидке рішення, яке може дати протилежний ефект.

Щойно організм почне перетравлювати та запасати калорії, отримані з морозива, температура тіла знову почне підніматися. Проте влітку є безліч інших продуктів, які допоможуть упоратися зі спекою. Про це повідомляє портал Baptist Health.

Існують продукти, які дійсно можуть допомогти впоратися зі спекою, стимулюючи охолодження нервів, змушують потіти та забезпечують організм необхідною рідиною.

М'ята. Впливаючи на нерви в роті, чутливі до холоду, м'ята творить дива, охолоджуючи людину, особливо якщо їсти її свіжою. Також вона допомагає травленню.

Перець чилі. У країнах із спекотним кліматом, таких як Індія та Таїланд, гостра їжа є основою. Одна з хімічних речовин, що містяться в них, капсаїцин запускає реакцію в організмі, яка змушує людину потіти. У свою чергу, цей процес допомагає тілу регулювати свою температуру.

Овочі, багаті на воду. Загальновідомий факт, що овочі корисні, але в спекотні літні дні деякі види навіть кращі за інші. Овочі, багаті на воду, такі як огірки, редис і листова зелень, є прихованим джерелом гідратації, що вкрай важливо для тіла, оскільки людина не може охолодитися, потіючи, якщо тіло недостатньо гідратоване.

Фрукти. Це легка заміна на заморожені солодощі з високим вмістом цукру. Але слід врахувати, що краще вибирати соковиті фрукти з високим вмістом води, такі як яблука, дині та кавуни.

Нут. Для багатьох літня спека асоціюється із відпочинком біля гриля, але з цим слід бути обережним. М'ясо вимагає багато роботи для перетравлення, внаслідок чого тіло нагрівається. Якщо ви хочете зберегти прохолоду, вибирайте білок, який менш обтяжливий для шлунка, наприклад, нут. Ці бобові також сповнені клітковини та вітамінів.

Нагадаємо, під час сильної спеки людині необхідно ретельно стежити за водним балансом, щоб не допустити зневоднення організму. Однак слід враховувати не тільки кількість рідини, що споживається, але і те, що саме варто пити в спеку.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що зараз українці переживають найспекотніший сезон року. У цей час просто необхідно вживати багато рідини, щоб терморегуляція організму працювала на "відмінно". Звичайно, можна пити звичайну воду, але часом так хочеться чогось дійсно смачного та освіжаючого. Рецептом такого напою поділилася фудблогер Ольга Рябенко.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом