Банкова відреагувала на план Трампа щодо припинення війни
Банкова відреагувала на план Трампа щодо припинення війни

Банкова відреагувала на план Трампа щодо припинення війни

Україна не готова йти на компроміс із Росією та відмовлятися від будь-якої території, щоб припинити війну. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак, пише Reuters.

Єрмак під час візиту до Вашингтона заявив журналістам, що Київ прислухається до будь-яких порад щодо досягнення «справедливого миру».

«Але ми (не) готові піти на компроміс щодо дуже важливих речей і цінностей... незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету», – сказав він.

На запитання, як Україна оцінює заяву Трампа про те, що він впорається з війною, Єрмак сказав: «Чесно відповім: не знаю. Подивимося».

Як зазначив очільник Офісу президента, Україна наполягатиме, щоб нова адміністрація продовжувала надавати їй підтримку, додавши, що Україна вже має підтримку двох партій і американського народу.

«Це буде рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір», – сказав Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

Раніше стало відомо, що під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем'єром Угорщини, Віктор Орбан запропонував Україні припинити вогонь. Однак Київ має власний план для досягнення миру.

Як повідомлялося, колишній президент США Дональд Трамп звинуватив чинного президента США Джо Байдена у тому, що його заяви про вступ України до НАТО нібито спровокували російське вторгнення в Україну. 

До слова, експрезидент США Дональд Трамп розкритикував обсяги американської допомоги Україні й пообіцяв «вирішити це питання» ще до свого можливого переобрання. Трамп обурився, що запити України про допомогу «ніколи не припиняються». 

Источник материала
Поделиться сюжетом