Галущенко провів розмову з міністеркою енергетики США
Галущенко провів розмову з міністеркою енергетики США

Галущенко провів розмову з міністеркою енергетики США

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час візиту до США провів зустріч із міністеркою енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Ґренголм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України у Фейсбуці.

"Ключовими темами зустрічі стала допомога американських партнерів у посиленні стійкості української енергосистеми в умовах російських атак, нарощування потужностей генерації електроенергії та посилення захисту енергетичних об’єктів", - йдеться у повідомленні.

Галущенко поінформував колегу, що росіяни продовжують атакувати цивільну енергетичну інфраструктуру, завдаючи значних пошкоджень об’єктам генерації та розподілу електроенергії. Він наголосив, що для захисту об'єктів, які відновлюються, Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони.

Міністр також розповів Ґренголм про потреби в енергетичному обладнанні, зокрема газових турбінах та газопоршневих установках, які дозволять збільшити генеруючі потужності на місцях. Сторони обговорили залучення експертної та технічної підтримки американських фахівців у питанні нарощування потужностей розподіленої генерації.

Окремо обговорювалися співпраця в атомній галузі та ситуація на окупованій росіянами Запорізькій АЕС. Акцентувалося на питаннях забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також на розвитку потужностей атомної енергетики в Україні, зокрема будівництві нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації за кошти Фонду підтримки енергетики.

Фото: Міністерство енергетики України

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом