Мають алергію на найпоширеніші продукти: що не варто давати собакам
Мають алергію на найпоширеніші продукти: що не варто давати собакам

Мають алергію на найпоширеніші продукти: що не варто давати собакам

Експерти пояснили, на які симптоми слід звернути увагу, щоб виявити у собаки алергію на найпоширеніші продукти харчування.

Фахівці стверджують, що близько 15% собак мають алергію, як і люди, і можуть реагувати на різноманітні алергени, що містяться в їжі, яку ми регулярно їм даємо. Як не дивно, курка, яловичина та молочні продукти є одними з найпоширеніших алергенів для собак, пише Mirror.

Зазначається, що чим більше алергічних тригерів накопичується в організмі собаки одночасно, тим більша ймовірність того, що собака буде проявляти виснажливі ознаки, такі як свербіж шкіри та вух, а також лизання лап.

"З часом це може призвести до почервоніння, набряків і випадіння шерсті. У деяких собак спостерігаються шлунково-кишкові розлади, такі як блювота або діарея", - йдеться в повідомленні.

Якщо у вашого собаки спостерігається будь-який із симптомів, що може бути пов'язаний з алергією, варто слідувати рекомендаціям ветеринарного лікаря Гая Санделовського:

"Почніть випробування гіпоалергенної дієти та лікування від шкірних паразитів, і подивіться, чи це покращить ситуацію, перш ніж проводити більш обширні тести", - каже він.

Доктор Гай також радить після випробувань собаки шукати схвалену ветеринаром дієту, яка буде повноцінною з точки зору поживних речовин. Крім того, у ветеринара можна зробити тест на алергію.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом