Орбан розв'язує власні проблеми: з якою метою приїжджав до України
Орбан розв'язує власні проблеми: з якою метою приїжджав до України

Орбан розв'язує власні проблеми: з якою метою приїжджав до України

Орбан надовго не затримався у Києві, а швиденько поїхав в Угорщину або ж Брюссель, аби виконувати безпосередні обов'язки. Керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок детально проаналізував 24 Каналу візит прем'єра.

Працював за "методичками" Кремля

Клочок зазначив, що під час зустрічі Володимира Зеленського та Віктора Орбана паралельно велася розмова міністрів закордонних справ Угорщини та Росії, Петера Сійярто та Сергія Лаврова відповідно.

Я більш ніж впевнений, що Орбана просто консультували в онлайн режимі – що та як робити. Його приїзд до Києва – не про Орбана як такого. Зверніть увагу, наскільки він був лояльним,
– підкреслив Валерій Клочок.

Прем'єр-міністр відкриває українську школу в Угорщині, готовий її фінансувати та не висуває зустрічних вимог. На сам кінець просить президента України припинити вогонь та почати перемовини з Росією.

З огляду на це, немає жодних сумнівів щодо мети візиту Орбана. Йому не потрібні союзники, його цікавить питання дешевих енергоресурсів та фінансів, і найчастіше безоплатних. Мовиться про допомогу з Європи.

Політику важлива співпраця з усіма та всюди, аби розв'язати поточні проблеми в Угорщині. Йому вдалося сформувати дуже широку електоральну підтримку. З 2010 року має свою більшість в угорському парламенті.

Візит до Києва – стовідсотково не його власна ініціатива. Він ще міг би 300 років сюди не їздити, і далі продовжував би шантажувати всіх і вся. Але він має певні зобов'язання від своїх патронів, тобто союзників по зовнішній політиці – Путіна і ЄС. Оскільки Європейський Союз тисне на нього, і він сьогодні повинен продемонструвати якусь певну лояльність до України,
– наголосив керівник Центру громадської аналітики "Вежа".

Віктор Орбан виконував роль "внукового дипломата", який привіз до Києва конкретні пропозиції Кремля, як "потрібно" закінчувати війну. До того ж зараз стрімко розвиваються події до можливих переговорів, які можуть відбутися на другому Саміті миру.

Теги по теме
Владимир Путин Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом