7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білорусь стала повноправним членом Шанхайської організації співробітництва
Білорусь стала повноправним членом Шанхайської організації співробітництва

Білорусь стала повноправним членом Шанхайської організації співробітництва

Учасники Шанхайської організації співробітництва (ШОС) на саміті в Астані в четвер, 4 липня, підписали документ, згідно з яким Білорусь стала повноправним учасником організації. Про це повідомляє DW.

«Білорусь виконала необхідні процедури на шляху до повноправного членства в Шанхайській організації співпраці», – оголосив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Білорусь, яка раніше мала в Шанхайській організації співробітництва статус спостерігача, стала десятим учасником.

Зокрема, до ШОС входять також Росія, Індія, Казахстан, Китай, Пакистан, Іран, Киргизстан, Узбекистан і Таджикистан. Ще дві країни мають статус спостерігача – Афганістан і Монголія.

Шанхайська організація співробітництва (ШОС)міжурядова організація, яку утворили Китай та РФ 2001 року в м. Шанхай. Організація ставить перед собою завдання зі зміцнення взаємної довіри, співпраці в економічному зростанні та протидії загрозам.

Уранці 3 липня російський диктатор Володимир Путін прилетів до столиці Казахстану Астани для участі у саміті Шанхайської організації співробітництва.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним найближчими днями в Астані.

Источник материала
Поделиться сюжетом