7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Галущенко обговорив із представницею USAID посилення стійкості української енергосистеми
Галущенко обговорив із представницею USAID посилення стійкості української енергосистеми

Галущенко обговорив із представницею USAID посилення стійкості української енергосистеми

Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із заступницею адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман посилення стійкості української енергетичної системи в умовах російських атак.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомляє у Телеграмі.

Ключовими темами розмови стали напрямки поглиблення співпраці для посилення стійкості української енергетичної системи в умовах прицільних російських атак на об’єкти енергетики.

Галущенко поінформував співрозмовницю про складну ситуацію в енергосистемі України та вимушені відключення споживачів, зумовлені втратою генеруючих потужностей внаслідок ворожих атак.

Акцентувалося на заходах, що здійснюються для відновлення і ремонтів пошкоджених об’єктів, першочергових потребах енергосектору, а також на проєктах, що реалізуються для нарощування потужностей розподіленої генерації.

Окрема увага була приділено потребам у газових турбінах, газопоршневих установках та потужних генераторах, а також допомозі американської сторони за відповідними напрямками.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Герман Галущенко у рамках візиту до США обговорив з міністеркою енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Ґренголм допомогу американських партнерів у посиленні стійкості української енергосистемив умовах російських атак, нарощування потужностей генерації електроенергії та посилення захисту енергетичних об’єктів.

Фото: Міненерго

Источник материала
Поделиться сюжетом