Як прожити довше. Учені назвали 4 головні секрети довголіття
Як прожити довше. Учені назвали 4 головні секрети довголіття

Як прожити довше. Учені назвали 4 головні секрети довголіття

Учені постійно перебувають у пошуку методів, які допоможуть збільшити тривалість життя середньостатистичної людини. Дотримуючись цих правил, ви зможете поліпшити здоров'я і матимете шанс стати довгожителем.

Дослідження, проведене під керівництвом Університету Джонса Гопкінса за участю 6200 чоловіків і жінок упродовж восьми років, показало, що в тих, хто дотримувався певних моделей поведінки, ймовірність смерті від усіх причин за цей період часу знизилася на вражаючі 80%. Які ж чинники здорового способу життя потрібно тримати під контролем, щоб прожити довше. Про це пише Hopkins Medicine.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Киньте палити

Фото: Unsplash

Хоча найефективнішим методом прожити довше є прийняття всіх чотирьох чинників здорового способу життя, дослідники стверджують, що якби вам довелося обирати щось одне, це була б саме відмова від куріння. Куріння впливає на коронарні артерії та легені, крім того у курців підвищується ризик розвитку раку та інсульту.

Підтримуйте здорову вагу

У найздоровіших людей, які брали участь у дослідженні, індекс маси тіла (ІМТ) — співвідношення зросту і ваги, що вимірює масу тіла — становив менше ніж 25.

Щоб дізнатися свій ІМТ, спробуйте скористатися безкоштовним калькулятором ІМТ. Щоб досягти і підтримувати здоровий ІМТ, включайте у своє життя більше активності та стежте за харчуванням, воно має бути різноманітним та збалансованим.

Більше рухайтеся

Фото: Getty

Намагайтеся орієнтуватися на 30 хвилин активності на день більшу частину днів тижня. Спробуйте розбити це на три 10-хвилинних періоди, наприклад, 10-хвилинна прогулянка вранці, ще одна в обід і прогулянка після вечері.

Для того щоб бути активним, не обов'язково проводити години в тренажерному залі. Достатньо більше ходити пішки, замінити ліфт на драбину, їздити на велосипеді та загалом більше рухатися.

Вибирайте здорову їжу

Фото: Freepik

Дослідження показало, що найздоровіші люди дотримуються середземноморської дієти. Це означає, що ваше харчування має бути багатим на свіжі фрукти та овочі, горіхи, корисні олії, рибу, цільнозернові вуглеводи. А ось вживання рафінованих продуктів і червоне м'ясо слід обмежити, якщо ви хочете зберегти здоров'я на довгі роки.

Нагадаємо, 7 продуктів, якіпотрібно їсти, щоб довго жити.

Раніше Фокусписав про те, які секрети харчування людей, які живуть найдовше.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом