7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Із травня 2023 року жоден «Кинджал» не досяг столиці - Повітряні сили
Із травня 2023 року жоден «Кинджал» не досяг столиці - Повітряні сили

Із травня 2023 року жоден «Кинджал» не досяг столиці - Повітряні сили

Усі російські балістичні ракети “Кинджал”, які були запущені по столиці України після отримання ЗРК Patriot, успішно перехоплені. Загалом по Києву ворог випустив вже понад 20 “Кинджалів”.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командир 96-ої зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко.

«Коли ми працюємо проти балістики, для нас не важливо, чи це “Кинджал” Х-47М, чи “Іскандер-М”, чи 48Н (ракета з застосуванням С-400), або “Циркон”, запущений з ракетного комплексу “Бастіон”. Для нас це в першу чергу балістична ціль. Уже потім аналітики, експерти на підставі певних характеристик, пошуку уламків ідентифікують, яка саме це була повітряна ціль. Скажу єдине: всі “Кинджали”, які були запущені по столиці України, з моменту, коли було оголошено, що зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування, всі були успішно перехоплені. Жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі в межах столиці нашої країни. Понад 20 “Кинджалів” були запущені по Києву і всі – успішно перехоплені», - повідомив Яременко.

Відповідаючи на питання, чому Росія зараз перестала активно обстрілювати Київ, Яременко відзначив, що це не пов’язано з тим, що Сили оборони ефективно відбивають атаки.

«Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти на Київщині, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів», - запевнив командир бригади.

Коментуючи питання протидії КАБам, Яременко наголосив, що найефективніша боротьба з ними – це знищення носія керованої авіаційної бомби.

«Не буде носія – не буде керованої авіаційної бомби. Ми маємо озброєння, яке здатне це робити, але його досить мало. Нам треба озброєння, нам треба для цього зенітні керовані ракети», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Президент Володимир Зеленський обговорив з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткових систем ППО.

Теги по теме
война Киев
Источник материала
Поделиться сюжетом