Київрада збільшила суму відшкодування за придбання генераторів: хто може отримати
Київрада збільшила суму відшкодування за придбання генераторів: хто може отримати

Київрада збільшила суму відшкодування за придбання генераторів: хто може отримати

Київська міська рада збільшила суму відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами та управителями багатоквартирних житлових будинків. Рішення було ухвалено на пленарному засіданні.

Рішення пов'язане з необхідністю знизити фінансове навантаження на співвласників багатоквартирних будинків, які встановлюють у себе альтернативні джерела енергії.

«В умовах війни місто надає часткову компенсацію об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків за купівлю генераторів. І сьогодні Київрада збільшила суму цих відшкодувань, оскільки існує дуже гостра потреба обладнати всі будинки альтернативними джерелами енергії», – наголосив голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський.

Відтепер співвласники будинків, поверховістю до шести поверхів, зможуть отримати до 100 тис. грн компенсації, будинків від 7–16 поверхів – до 200 тис. грн компенсації, а також будинків від 17 поверхів та з даховими або вбудовано-прибудованими котельнями – до 300 тис. грн компенсації. Це рішення встановлює додаткові соціальні гарантії для проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану.

Зокрема, співвласники, які вже раніше отримали компенсацію, зможуть доотримати суму відшкодування, відповідно до нових змін.

До слова, у Києві помітили на багатоповерхівці сонячні панелі. Відповідні світлини оприлюднили в одній з місцевих спільнот. Водночас експерт з ЖКГ, тарифів та питань комунального господарства Олег Попенко у коментарі «Главкому» вказав на небезпеку таких нововведень.

Источник материала
Поделиться сюжетом