"Росія без України — це нуль": Зеленський у розмові з Bloomberg
"Росія без України — це нуль": Зеленський у розмові з Bloomberg

"Росія без України — це нуль": Зеленський у розмові з Bloomberg

Саме Україна дає Росії відчуття "імперськості". Тому Путін, вважає Зеленський, боротиметься до кінця за можливість окупувати землі.

Росія без України нічого не важить. Про це в інтерв'ю Bloomberg розповів президент Володимир Зеленський.

"Я впевнений на 100 відсотків, Росія без України — це нуль", — наголосив глава держави.

Росія без України та Білорусі, додав він, буде "маленькою нормальною країною", але не "імперією".

Саме тому, на думку Зеленського, глава Кремля Володимир Путін боротиметься до кінця за будь-яку можливість окупувати Україну.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зазначав, що Україна не може довіряти главі Кремля Володимиру Путіну у питаннях "припинення вогню", адже він є вбивцею та агресором. Київ повинен розуміти, що Москва не використовуватиме перемир'я лише для того, щоб накопичити техніку, бо ЗСУ вже не зупинятиме агресора, й повторити вторгнення з новими силами.

Також Володимир Зеленський готовий негайно зустрітися з колишнім американським президентом Дональдом Трампом, якщо той дійсно знає, як можна швидко закінчити війну. Політик має поділитися своїм мирним планом уже зараз, щоб Київ докладно вивчив його та оцінив можливі ризики.

Окрім того, за словами президента, Україна прагне зберегти свою роль транзитної країни і допомогти західним сусідам забезпечити енергетичну безпеку, але не хоче продовжувати газовий контракт із Москвою. Тому Київ веде переговори про постачання природного газу з Азербайджану до Європейського Союзу.

Теги по теме
Украина Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом