7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Запечена молода картопля з сиром: ви більше не шукатимете інших рецептів
Запечена молода картопля з сиром: ви більше не шукатимете інших рецептів

Запечена молода картопля з сиром: ви більше не шукатимете інших рецептів

Запечена молода картопля із сиром – це чудова літня страва, яка може подаватись як індивідуально, так і в якості смачного гарніру. Скуштувавши її ви більше ніколи не шукатимете інших рецептів приготування молодої картоплі.

Саме так стверджує фудблогерка з ніком zhuravlina cooking. В Instagram вона показала, як правильно готувати таку картоплю та який сир краще використовувати.

Інгредієнти

  • Молода картопля – 1,5 кг
  • Моцарела – 180 гр
  • Олія
  • Вершкове масло – 40-50 гр
  • Копчена паприка – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком

Інгредієнти для соусу

  • Сметана – 200 гр
  • Кріп – пучок
  • Сіль
  • Перець
  • Огірок маринований – 1 шт
  • Часник – 2-3 зуб

Спосіб приготування

1. Молоду картоплю чистимо та відварюємо практично до готовності, приблизно 20 хвилин.

2. Форму або деко вистелене пергаментом змастити олією.

3. Сир натерти на дрібну тертку та посипати пергамент, зверху викладаємо розрізану навпіл картоплю.

4. Вершкове масло розтопити та додати сіль, та копчену паприку. Зверху картоплю змащуємо.

5. Відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 20-25 хвилин.

6. Готуємо соус. До сметани додаємо натертий на дрібну тертку огірок, дрібно нарізаний кріп, часник та додаємо сіль та перець за смаком. Все перемішуємо.

На OBOZ.UA є й інші рецепти картоплі:

  • Молода картопля в духовці
  • Молода смажена картопля
  • Смажена картопля
Источник материала
Поделиться сюжетом