7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський прокоментував повідомлення про надто великий вплив Єрмака
Зеленський прокоментував повідомлення про надто великий вплив Єрмака

Зеленський прокоментував повідомлення про надто великий вплив Єрмака

Володимир Зеленський прокоментував матеріали ЗМІ про нібито надто великий вплив Андрія Єрмака. В інтерв'ю Bloomberg України президент назвав главу свого Офісу сильним менеджером, а також заявив про нападки на свою команду з метою послабити його самого.

- Єрмак – один із дуже потужних менеджерів у моїй команді. Я його поважаю за результат. Він робить те, що говорю йому я. Так завжди: коли ви хочете послабити якогось президента — ви битимете за його командою. А коли ви доб'єте команду цієї людини, ви почнете бити за цим президентом. Це політика тих, хто незадоволений мною. А мною незадоволені не лише росіяни. І не лише росіяни хочуть слабкого президента України, - заявив Зеленський.

Bloomberg зазначив, що якщо на початку повномасштабного вторгнення рейтинг Зеленського був 90%, то зараз, за ​​даними Київського міжнародного інституту соціології, підтримка президента знизилася до 59%. Російська пропаганда прагне використовувати почуття втоми, що зростає в українського суспільства, порушуючи питання про легітимність президента.

Про зростаючий вплив Андрія Єрмака ЗМІ почали писати у 2023 році. Так, Бі-Бі-Сі порівняло главу Офісу президента з віцепрезидентом України. У травні та червні 2024 року про зміцнення ролі Єрмака написали The Washington Post та “Українська правда”. У березні політолог Ігор Рейтерович заявив в ефірі Radio NV, що в Офісі президента відбулася "максимальна монополізація Єрмака".

  • У вересні 2023 року Андрій Єрмак заступився за радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана та спростував, що той "щось блокує, чогось не дозволяє".
  • 26 червня 2024 року Єрмак спростував, що Україна є найбільш корумпованою країною у світі.
Теги по теме
Владимир Зеленский Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом