Зеленський заявив, що Китай може відіграти "величезну роль" у припиненні війни Росії проти України
Зеленський заявив, що Китай може відіграти "величезну роль" у припиненні війни Росії проти України

Зеленський заявив, що Китай може відіграти "величезну роль" у припиненні війни Росії проти України

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Китай може відіграти "величезну роль" у припиненні розв'язаної Росією війни, оскільки Москва залежить від його експортного ринку. США і Китай, якщо відкинуть розбіжності, могли б успішно діяти разом у цьому напрямку.

Таку думку глава держави висловив в інтерв'ю виданню Bloomberg. Водночас Зеленський відкинув пропозицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню. Він наголосив, що ті, хто пропонує такий сценарій, не змогли чітко сформулювати, як це припинення вогню буде працювати.

"Ніхто не має відповіді. Я не звинувачую, я просто пояснюю", – зауважив український президент.

Нагадаємо, 3 липня, у Казахстані стартував саміт Шанхайської організації співпраці (ШОС). 4 липня китайський лідер Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін збираються на полях саміту провести переговори тет-а-тет. ШОС очікувано стане платформою для президента РФ, який на тлі третього року повномасштабної війни Росії проти України прагне продемонструвати, що він не ізольований на міжнародному рівні.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Видання Bloomberg повідомило, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранські Shahed, які окупанти вже застосовують для атак на Україну. Так Пекін може наблизитися до надання агресору допомоги у вигляді летальної зброї, від чого Китай застерігали західні чиновники.

– На російських маркетплейсах зникло з продажу багато товарів китайського виробництва. Це пов'язано з санкціями щодо РФ, запровадженими Європейським Союзом через агресію в Україні.

– Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Росія є дуже залежною від Китаю. Ця залежність дійшла до такого рівня, що глава КНР Сі Цзіньпін міг би припинити війну Росії проти України "одним телефонним дзвінком".

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом