8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кабмін затвердив перелік випадків, за яких медзаклади можуть брати плату за послуги
Кабмін затвердив перелік випадків, за яких медзаклади можуть брати плату за послуги

Кабмін затвердив перелік випадків, за яких медзаклади можуть брати плату за послуги

Кабінет міністрів затвердив перелік випадків, за яких заклади охорони здоровʼя державної та комунальної форми власності можуть надавати послуги з медичного обслуговування населення за плату.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук за підсумками засідання уряду, передає Укрінформ.

«Установлено, що заклади охорони здоровʼя, що діють в організаційно-правовій формі державної або комунальної установи, можуть провадити додаткову (господарську) діяльність, передбачену їх статутами, і самостійно встановлювати плату за неї. Передбачено, що у державних та комунальних закладах охорони здоров'я: перелік послуг з медичного обслуговування населення, що можуть надаватися за плату від юридичних і фізичних осіб, їх вартість оприлюднюються на вебсайті закладу охорони здоровʼя та розміщуються на інформаційних стендах всередині закладу охорони здоровʼя», - йдеться у повідомленні.

Крім того, медзаклади мають оприлюднювати перелік послуг з медичного обслуговування населення, що надаються безоплатно, за рахунок коштів державного або місцевого бюджету, зокрема в межах Програми медгарантій.

Встановлено, що надання послуг з медичного обслуговування населення за плату від юридичних і фізичних осіб оформлюється відповідними підтвердними документами, вноситься до електронної системи охорони здоровʼя із зазначенням джерела оплати, а розрахунок здійснюється виключно в безготівковій формі.

Водночас визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУвід 17.09.1996 №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоровʼя та вищих медичних навчальних закладах».

Теги по теме
Кабмин Деньги Медицина
Источник материала
Поделиться сюжетом