8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хрумкі баклажани: як приготувати найсмачнішу закуску
Хрумкі баклажани: як приготувати найсмачнішу закуску

Хрумкі баклажани: як приготувати найсмачнішу закуску

Коли розпочинається сезон баклажан, на столі з’являється багато різноманітних страв. Однією з найпопулярніших є закуска з баклажанів, яка чудово смакуватиме в спекотну погоду.

Як приготувати хрумкі баклажани, що стануть ідеальною закускою в Instagram розповіла фудблогерка Ольга Рябенко. Спробувавши лишень раз, ви захочете готувати її знову і знову.

Інгредієнти

  • Баклажани – 3 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Олія

Інгредієнти для заправки

  • Кінза або петрушка
  • Цибуля зелена
  • Часник – 1 -2 зуб
  • Паприка – 2 ст.л.
  • Перець солодкий – 1 шт
  • Соєвий соус – 2-3 ст.л.
  • Винний оцет – 1 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Кунжут – 1 ч.л.
  • Цукор або мед – 4 ч.л.

Спосіб приготування

1. Баклажани очищаємо від шкірки та нарізаємо на шматочки.

2. Кладемо в пакет-слайдер, додаємо сіль та перець. Закриваємо замок, ретельно змішуємо та залишаємо на 15 хв.

3. Готуємо заправку. Нарізаємо солодкий перець на тонкі смужки.

4. Подрібнюємо кінзу, цибулю та часник.

5. Змішуємо все разом в мисці зі спеціями та накриваємо плівкою.

6. Привідкриваємо замок та вичавлюємо всю рідину з баклажанів.

7. Всипаємо крохмаль в пакет з баклажанами, закриваємо замок і ретельно все змішуємо.

8. В сковорідку наливаємо олію на 2-3 см. Гарно розігріваємо і смажимо баклажани до золотавого кольору.

9. Викладаємо на пергамент, щоб прибрати зайвий жир.

10. Додаємо заправку до баклажанів та змішуємо.

На OBOZ.UA є й інші рецепти баклажан:

  • Мариновані баклажани
  • Мариновані баклажани за 20 хвилин
  • Баклажани з горіхами та кінзою
Источник материала
Поделиться сюжетом