7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда
Медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда

Медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда

Сонцезахисні окуляри – це не просто модний аксесуар, який доповнює наш стиль і додає шарму. Вони виконують важливу функцію захисту очей від шкідливого впливу сонячного випромінювання. Багато хто з нас носить їх лише влітку або під час відпочинку на пляжі, але медики наполягають, що сонцезахисні окуляри необхідно використовувати цілий рік.

Ось п'ять основних причин, чому варто включити сонцезахисні окуляри до свого щоденного гардеробу. Ось п'ять причин, чому варто носити сонцезахисні окуляри:

Сонцезахисні окуляри, кадр з відео

Захист від ультрафіолетових променів (УФ-променів)

УФ-промені невидимі для ока, але можуть сильно пошкодити сітківку та викликати хвороби, такі як катаракта та дегенерація сітківки. Окуляри з захистом UV400 забезпечують надійний захист від цих променів.

Захист шкіри навколо очей

Шкіра навколо очей дуже тонка та вразлива. Сонцезахисні окуляри допомагають запобігти передчасному старінню шкіри та появі зморшок.

Запобігання засліпленню та втомі очей

сонцезахисні окуляри, фото Pxhere

Окуляри знижують засліплення від яскравого сонця, допомагають уникнути втоми та напруги очей, особливо під час водіння або відпочинку на пляжі.

Запобігання різним захворюванням

Носіння окулярів може захистити від таких хвороб, як рак шкіри навколо очей, фотофобія (страх світла) та навіть мігрень.

Покращення загального самопочуття

Захищені очі від сонця допоможуть вам почуватися комфортніше та впевненіше, а також зменшать подразнення та почервоніння очей.

сліди фігурних сонцезахисних окулярів на обличчі моделі, фото: Vogue

Щоб окуляри були ефективними, важливо звертати увагу на їх захисні властивості. На лінзах або внутрішніх дужках окулярів повинні бути зазначені показники UV, які вказують на ступінь захисту від ультрафіолету та синіх променів спектру.

Це важливо, тому що темні окуляри без захисту можуть ще більше пошкодити очі, оскільки зіниці розширюються і пропускають більше шкідливого світла.

Вам буде цікаво дізнатися як пережити спеку без шкоди для здоров'я: прості поради щодо вживання води

Источник материала
Поделиться сюжетом