8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія не повинна виграти у війні проти України - Шольц
Росія не повинна виграти у війні проти України - Шольц

Росія не повинна виграти у війні проти України - Шольц

Росія не повинна досягти успіху у своїй агресивній війні проти сусідньої країни та розраховувати на те, що солідарність з Україною ослабне.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції 5 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна може розраховувати на нашу солідарність. Путін не має розраховувати на те, що ця солідарність, ця підтримка ослабне – ані через фіскальні проблеми в окремих країнах, ані через те, що політична воля, можливо, не завжди є в наявності в рівному обсязі вид усіх країн… Путін не повинен перемогти в цій війні», - підкреслив канцлер.

Він нагадав, що позиція ЄС є чіткою – це засудження російської імперської війни. ЄС підтримує Україну фінансово, деякі країни-члени - зброєю, «і все це організує ЄС», - заявив канцлер. Він згадав рішення виділити Києву 50 млрд євро з європейського бюджету наступними роками, а також консенсус на рівні G7 мобілізувати додатково 50 млрд доларів за рахунок використання доходів від заморожених російських активів.

«Це буде дуже швидко узгоджено, цього року», - пообіцяв глава німецького уряду.

Коментуючи поїздку в Москву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Шольц запевнив, що цей політик не представлятиме Європейський союз, у якому Будапешт наразі головує. Головування Угорщини в Єврораді не має відношення до цього візиту, він іде в якості глави угорського уряду, зазначив Шольц.

Як повідомлялось, ЄС оприлюднив заявустосовно візиту Орбана до Москви, в якій підкреслено, що прем’єр-міністр Угорщини робить це за власною ініціативою у рамках двосторонніх відносин, і жодним чином не представляє в РФ Європейський Союз.

Теги по теме
Украина война Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны