8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Український ЗРК «Кільчень» за характеристиками відповідає Patriot - експерт
Український ЗРК «Кільчень» за характеристиками відповідає Patriot - експерт

Український ЗРК «Кільчень» за характеристиками відповідає Patriot - експерт

Липень принесе Україні нові спроможності і посилення нашого ППО. Зокрема, в контексті пакета військової допомоги від США, в якому є ракети для ППО HAWK та боєприпаси для HIMARS.

Про це в ефірі Українського Радіо заявив політолог, експерт з ракетно-ядерного озброєння Олександр Кочетков.

Він нагадав, що окрім різних модифікацій комплексів Patriot українська ППО потребує й інших систем таких як IRIS-T, які є сучаснішими і дешевшими в експлуатації.

"Найкращий це комплекс "Кільчень" українського виробництва, який за характеристиками відповідає Patriot", – зазначив експерт і додав, що розгорнути виробництво комплексу в умовах постійних обстрілів вкрай складно. "Загалом у світі є близько 30 комплексів Patriot, які ми могли б просити передати Україні на певних умовах. Можливо до кінця року ми отримаємо один чи два комплекси. Більшу частину ж – вже наступного року", – вважає Кочетков.

"Patriot – найбільш універсальна система. Якщо його оснастити ракетами останньої модифікації, він зможе збивати ракети на відстані до 200 км. Це PAC-2. А варіанти PAC-3 і PAC-4 можуть збивати навіть балістику. Це універсальна система, яка збиває будь-яку ціль. Вони здатні прикривати і аеродроми, і великі міста. Разом з тим, цього можна досягти маючи й інші установки протиповітряної оборони. Але їх потрібно більше. IRIS-T – комплекс меншої дальності – 40-50 км, але він здатний збивати і балістичні, і крилаті ракети, і безпілотники. Ракети до нього дещо дешевші. Крім того, це більш сучасний комплекс, ніж Patriot, яких тисяча у світі. Тому не лише Patriot. Є інші комплекси. Найкращий це комплекс "Кільчень" українського виробництва, який за характеристиками відповідає Patriot. Його розробляли в Дніпрі, але внаслідок російських атак розгорнути там його виробництво зараз вкрай складно. Це краще було робити до війни. Практика розробки воєнної техніки полягає в тому, що береться один з найкращих аналогів у світі, який потім вдосконалюють. У випадку з комплексом "Кільчень" за приклад взяли Patriot у всіх його модифікаціях, щоб він міг перехоплювати і балістичні, і крилаті, і інші види ракет. За деякими характеристиками дальності, такими як кількість цілей (за проєктом понад 100 цілей одночасно), він був навіть кращий, ніж Patriot", - наголосив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, його український екіпаж успішно пройшов підготовку у ФРН.

Н зображенні візуалізація пускої установки ЗРК зі складу ЗРС “Кільчень”, кадр відео Апостроф

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом