8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський провів нараду щодо української ракетної програми
Зеленський провів нараду щодо української ракетної програми

Зеленський провів нараду щодо української ракетної програми

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ракетної програми.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні провів нараду щодо нашої ракетної програми. Я вдячний кожному і кожній, хто працює заради неї, і наближає абсолютно справедливу нашу здатність дійсно відчутно відповідати Росіїна цю агресію", - сказав Президент.

Він зазначив, що це питання глобальної стабільності та безпеки: "Щоб кожен у Кремлі знав, що безкарними вони не залишаться".

Як повідомлялося, в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, його український екіпаж успішно пройшов підготовку у ФРН.

Повний текст звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Передусім я хочу подякувати нашим партнерам за виконання домовленостей щодо ППО. Ми ставили собі завдання вдвічі збільшити силу нашого повітряного щита, і сьогодні початок цього. Я дякую Німеччині за «Петріот», який уже в Україні. Сильна новина. І ще одна сильна новина: дякую Сполученим Штатам за ще один крок для зміцнення нашої ППО, наших «Петріотів». Працюємо далі, і будуть обовʼязково нові рішення. Українці вже довели, що немає таких російських ракет, які ми не могли б збити. І максимум робимо, щоб російський терор програв.

Сьогодні ж провів нараду щодо нашої ракетної програми. Я вдячний кожному й кожній, хто працює заради неї та наближає абсолютно справедливу нашу здатність дійсно відчутно відповідати Росії на цю агресію. Це питання глобальної стабільності та безпеки – щоб кожен у Кремлі знав, що безкарними вони не залишаться.

Друге за цей день. Відбулася присяга нових суддів. Двісті сорок вісім людей. Усі вони вже розпочинають роботу.

Третє. Взяв сьогодні участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад України. Були й урядовці, представники різних органів центральної влади. І найближчим часом вони мають детально представити суспільству всі пропозиції щодо того, як підтримати людей, наші громади, українські компанії в умовах жорстких дефіцитів електрики. Є вже зміни до законодавства, які підготовлені та будуть проголосовані. Є рішення уряду. Є нові кредитні програми – повністю безвідсоткові кредити для людей і дешеві й лояльні кредити для бізнесу. Все це має запрацювати якнайшвидше.

Звичайно, ми зосереджені й на перемовинах з європейськими партнерами, щоб збільшити обсяг імпорту електрики. Триває робота і щодо відновлення енергообʼєктів.

Відповідальність за всі частини комплексного пакету рішень щодо енергетики буде персональною для всіх урядовців. І додаткові потреби громад обовʼязково повинні бути враховані.

Я дякую всім, хто працює на сто відсотків заради нашої держави і людей! Я дякую кожному, хто бʼється заради України як заради себе!

Слава Україні!

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский война
Источник материала
Поделиться сюжетом