Новий уряд Британії провів перше засідання через два дні після виборів
Новий уряд Британії провів перше засідання через два дні після виборів

Новий уряд Британії провів перше засідання через два дні після виборів

Новий уряд Великої Британії на чолі з прем'єр-міністром Кіром Стармером провів у суботу своє перше засідання, лише через два дні після перемоги на парламентських виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Колеги, це просто фантастично вітати вас у Кабміні. Наша перша зустріч. І для мене було честю та привілеєм учора отримати від короля доручення сформувати уряд. І сформувати лейбористський уряд 2024 року», - сказав Стармер.

Він також додав, що в нового уряду нині дуже багато роботи.

«У нас є величезний обсяг роботи, тому ми нині розпочинаємо працювати», - сказав новий прем'єр-міністрВеликої Британії.

Новий уряд Британії провів перше засідання через два дні після виборів - Фото 1

Зазначається, що перед виборами партія оголосила про пріоритети своєї роботи: забезпечення економічної стабільності, скорочення часу очікування в Національній службі охорони здоров'я (NHS), створення нового командування для охорони кордону, боротьба з антисоціальною поведінкою та найм 6 500 нових учителів.

Раніше новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Фото: CHRIS EADES/THE SUN/PA

Источник материала
loader
loader