Підсумки 06.07: Кривава ДТП і нова стратегія
Підсумки 06.07: Кривава ДТП і нова стратегія

Підсумки 06.07: Кривава ДТП і нова стратегія

Водій автоцистерни виїхав на зустрічну, де і зіткнувся з маршруткою; РНБО незабаром затвердить нову морську стратегію України. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Чотирнадцять людей загинуло в аварії у Рівненській області. Серед жертв – шестирічна дитина. В аварії вижила одна жінка – лікарі борються за її життя. Аварія трапилася на дорозі Острог-Рівне поблизу села Верхів Острозької громади Рівненського району. ДТП сталося за участю вантажного автомобіля та маршрутного мікроавтобуса Mercedes Sprinter.

На місці працюють слідчо-оперативна група, експертна служба, керівництво прокуратури, поліції, ДСНС та обласної держадміністрації. Тіла всіх загиблих вже ідентифіковано.

Президент України  анонсував нову морську стратегію України, яку незабаром має затвердити РНБО. У тексті стратегії закріплять інтереси України, візьмуть до уваги нові технологічні можливості та нові відносини з міжнародними партнерами. Зеленський підкреслив, що Україна надалі буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів. 

Російські загарбники знищили макети українських систем протиповітряної оборони та літака на двох аеродромах та, зокрема, видали це за реальне знищення Patriot.Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук поядкував усім, хто допомагає із якісними макетами літаків та ЗРК.

В Україну доставили зенітні ракетні комплекси малої дальності і ракети Mistral. Це – переносний зенітно-ракетний комплекс, що призначений для ураження цілей на малих висотах – на кшталт гелікоптера та літака. Його зенітні керовані ракети ближнього радіуса дії оснащені інфрачервоною головкою самонаведення, що дозволяє вражати повітряні цілі з тепловою сигнатурою. Цей комплекс перебуває на озброєнні у багатьох країнах світу.

Зокрема, управлінням відчуження та утилізації надлишкового військового майна організовано повернення 1500 одиниць озброєння та військової техніки, а також понад 2 тисяч найменувань військово-технічного майна. Це включає транспортні засоби (МТ-ЛБ, автозаправники, вантажні авто, танкоремонтні майстерні, танкові тягачі, БРЕМи тощо), ремонтне обладнання, засоби зв’язку та інші необхідні елементи.

Україна загалом провела понад півсотню обмінів. Зокрема, з полону повернулись 3310 українців. Робота в цьому напрямку продовжується і Київ шукає шляхи аби повернути додому кожного.

Служба безпеки України повідомила про затримання колишнього прокурора, оголошеного у розшук, а також його тещі-адвокатки. За даними слідства, жінка займалася схемами для ухилянтів і діяла у складі злочинної групи до якої входили чиновники медзакладів та медико-соціальних експертних комісій, а також службовці територіальних центрів комплектування області. Сам прокурор Ільницький, що “прославився” гучним весіллям у 2023-му, переховувався майже рік на горищі у тещі. Його підозрюють у підробці документів для виїзду за кордон.

На території Ростовської області запроваджено графік тимчасових відключень побутових споживачів. У регіоні не працюють світлофори, а вдома неможливо зігріти їжу та включити кондиціонер.



Теги по теме
Россия Владимир Зеленский Минобороны электроэнергия Эстония прокурор
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader