Олігарх-втікач Новинський не зміг назвати, хто ж винен в ракетному ударі по «Охматдиту»
Олігарх-втікач Новинський не зміг назвати, хто ж винен в ракетному ударі по «Охматдиту»

Олігарх-втікач Новинський не зміг назвати, хто ж винен в ракетному ударі по «Охматдиту»

Підсанкційний олігарх, екснардеп та диякон Московської церкви Вадим Новинський не зміг назвати винного в ракетних ударах по лікарні «Охматдит», клініці «Ісіда» та інших цивільних об'єктах. У своєму дописі він зазначив, що винні політики, які демонструють незговірливість.

«Будь-яка війна спочатку є злочином проти людяності. Але часто у війнах настає той момент, коли перестають діяти логіка, розум, здоровий глузд, а злочинний характер війни починає домінувати над людською сутністю. Це момент озвіріння людей. Момент, якому неможливо знайти виправдання», – пише диякон Московської церкви.

За його словами, ракетні удари по будівлі приватного пологового будинку «Ісіда», київській дитячій лікарні «Охматдит», адміністративній будівлі Північного ГЗК у Кривому Розі, не мають і не можуть мати виправдання.

«Сторони традиційно звинуватить у трагедії одна одну. Очевидно лише одне: ця війна між двома православними народами, що вийшли з єдиної Купелі, має завершитися підписанням мирного договору. Під прицілом опиняється наше майбутнє – вагітні жінки, діти, які виявляться назавжди травмованими війною та жахами постійної небезпеки», – пише Новинський.

Винними він вважає політиків, які демонструють незговірливість і  неможливість домовитися, та «зовнішніх гравців, які потирають руки у передчутті надприбутків».

«Війна продовжуватиметься, забираючи нові та нові жертви, зокрема серед мирного населення. А значить, на жаль! подібні трагедії будуть знову і знову з'являтися в стрічках новин. Саме тому не втомлюся звертатися до всіх, від кого це залежить: зупиніть війну! Заради майбутнього», – додав підсанкційний олігарх.

Мер Києва Кличко заявив, що в лікарні «Охматдит» загинуло двоє людей. Обоє дорослі. Зокрема, одна лікарка. Загалом у лікарні «Охматдит» наразі перебуває 16 постраждалих внаслідок сьогоднішнього обстрілу столиці. Серед них семеро дітей. 15 осіб госпіталізовано. Міська влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби у звʼязку з терористичною атакою Росії на цивільні обʼєкти. 

Також масований удар окупантів по Україні не залишився поза увагою світових ЗМІ. Шокуючі наслідки ударів швидко облетіли передові шпальти міжнародної преси. Особливо ж шокувала соціум атака на дитячу лікарню «Охматдит» у Києві. «Главком» зробив добірку цитат, якими міжнародна преса описує те, що відбувається в Україні сьогодні. 

Источник материала
loader
loader