Атака РФ: Україна ініціює засідання Радбезу ООН
Атака РФ: Україна ініціює засідання Радбезу ООН

Атака РФ: Україна ініціює засідання Радбезу ООН


Росія вже поширює неправдиву інформацію, що удар по Охматдиту начебто був спричинений роботою української ППО, зазначив президент.

Україна ініціює надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН через ракетну атаку Росії, зокрема і удар по дитячій лікарні Охматдит у Києві. Про це сказав президент України Володимир Зеленського під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Варшаві у понеділок, 8 липня.

“Україна зараз ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею”, – сказав він.

Зеленський зазначив що, Росія вже поширює неправдиву інформацію, що удар по Охматдиту начебто був спричинений роботою української ППО, однак є докази, що це було пряме влучання ворожої ракети.

Як відомо, сьогодні вранці росіяни завдали ракетних ударів по низці регіонів України. Наразі відомо про 28 загиблих та 112 постраждалих.

Загалом Росія запустила по Україні 38 ракет різних типів, 30 з яких знищила ППО.

Зокрема, ворог завдав удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві, внаслідок чого загинули двоє людей, 16 постраждали. Під завалами ще можуть бути люди.



Теги по теме
Россия Владимир Зеленский ООН
Источник материала
loader
loader