В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг
В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися – лікарня вже з електроенергією й водопостачанням. На черзі – відновлення надання критично важливих медичних послуг.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Тривають першочергові роботи: вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, оцінюємо роботу інших інженерних мереж. Наразі наше пріоритетне завдання — відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті на базі функціонуючих приміщень. Паралельно триває робота з комплексної оцінки завданих збитків. Вже сьогодні ми з командою медзакладу розуміємо доцільність будівництва нового корпусу замість зруйнованого та одного з пошкоджених, який би відповідав найсучаснішим стандартам. Завдяки згуртованості уряду, українців, представників бізнесу, міжнародних партнерів ми відновимо Охматдиті зробимо його ще більш сучасним”, - сказв міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг - Фото 1 Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися / Фото: МОЗ України

Як зазначили в МОЗ, новий та інші частково пошкоджені корпуси лікарні вже підключені до електроживлення – встановлені тимчасові трансформатори. Відновлена також система медичного газопостачання – знову є кисень, запрацювала система стисненого повітря, з’явилася вода.

Першочергове завдання наразі — якнайшвидше відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті, а саме: операційний блок, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої офтальмології, урології та нейрохірургії тощо. Для цього розроблений план переведення відділень зі знищеного токсикологічного корпусу та аварійного хірургічного корпусу у ті, що функціонують. Також проводяться відновлювальні роботи всередині приміщень, підготовка до ремонту фасаду західної частини нового корпусу, що зазнали найбільших пошкоджень.

В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг - Фото 6

Як повідомлялося, уряд виділив перші 100 млн грн для проведення невідкладних робіт з відновлення Охматдиту. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн. Станом на вечір 10 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду «Охматдит» було зібрано понад 411 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частина відділень Охматдиту буде тимчасово переміщена до київських обласних лікарень допоки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях будуть забезпечені всі необхідні умови для перебування й лікування дітей.

В «Охмадиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг - Фото 7

Внаслідок масованої атаки росіян на Україну у понеділок, 8 липня, загинули 44 людини, 196 людей постраждали, 11 людей вдалося врятувати. Внаслідок російського обстрілу були уражені дитяча лікарня "Охматдит", медичний заклад "Адоніс", житлові будинки у Шевченківському, Голосіївському районах та бізнес-центр на Ушинського уСолом'янському районі.

Майже 100 дітей з Охматдиту були транспортовані до інших медзакладів Києва для продовження лікування.

Фото: МОЗ

Теги по теме
война Киев Министерство здравоохранения
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader