Джапарова подала у відставку з МЗС після скандалу з Боголюбовим
Джапарова подала у відставку з МЗС після скандалу з Боголюбовим

Джапарова подала у відставку з МЗС після скандалу з Боголюбовим

Еміне Джапарова, постійна представниця України при міжнародних організаціях у Відні, написала заяву про звільнення з Міністерства закордонних справ.

Про це вона повідомила у Facebook.

Звільнення Джапарової відбулося після виїзду бізнесмена Геннадія Боголюбова з України за чужим паспортом. У розслідуванні ЗМІ стверджувалося, що Джапарова його дружина.

"Події, які розгорнулися навколо мене та моєї родини, на жаль, є маніпулятивними та несправедливими. Тому зараз мої зусилля спрямовані на убезпечення себе та своїх дітей. Я також прийняла для себе рішення не залишатися в системі МЗС та ініціювати свою відставку. Відповідну заяву я направила на ім'я міністра Д. Кулеби", - написала Джапарова.

Вона заявила, що не порушувала закон і не використовувала службове становище для досягнення приватних інтересів.

"10 останніх років я присвятила себе служінню своїй країні та народу. Тому я була заочно заарештована і внесена до санкційного списку Росії, ставши ворогом агресора в реалізації справи свого життя - Кримської Платформи", - повідомила Джапарова.

Раніше УП опублікувала 9 липня розслідування про незаконний виїзд бізнесмена Боголюбова за кордон за чужим паспортом.

Видання стверджує, що на вокзал Боголюбов приїхав разом із дружиною на її автомобілі. Дружиною бізнесмена журналісти називають Джапарову.

ЗМІ опублікувало скріншот із системи "Безпечне місто" за 23 червня 2024 року. Стверджується, що на фото Боголюбов і Джапарова прямують в авто на залізничний вокзал.

Раніше повідомлялось, що колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов 24 червня незаконно виїхав за межі України за чужим паспортом.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader