Ляшко сказав, коли може початися евакуація дітей з «Охматдиту» на лікування за кордон
Ляшко сказав, коли може початися евакуація дітей з «Охматдиту» на лікування за кордон

Ляшко сказав, коли може початися евакуація дітей з «Охматдиту» на лікування за кордон

Перша евакуація дитини з Охматдиту на лікування за кордон може відбутися вже наступного тижня, загалом 16 пацієнтів висловили бажання продовжити лікування за межами України.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі поступило від пацієнтів 16 заявок про те, що вони хочуть лікуватися або висловили бажання продовжити лікування за межами нашої країни», - сказав Ляшко.

Він зазначив, що наразі проводяться консиліуми по кожному з 16 пацієнтів. Зокрема, лікарі Охматдиту працюють з лікарнями, які потенційно готові прийняти дітей для того, щоб зрозуміти, яке лікування застосовують та які технології можуть бути застосовані.

«І ми розраховуємо, що одна із перших евакуацій може бути вже на початку наступного тижня. Саме на лікування в одну із країн ЄС. Поки не буду говорити яку, хай все відбудеться, і тоді ми про це скажемо», - сказав міністр.

Як повідомлялося, уряд виділив перші 100 млн грн для проведення невідкладних робіт з відновлення дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частина відділень Охматдиту буде тимчасово переміщена до київських обласних лікарень, допоки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях будуть забезпечені всі необхідні умови для перебування й лікування дітей.

Унаслідок масованої атаки росіян на Україну у понеділок, 8 липня, загинули 44 людини, 196 людей постраждали, 11 людей вдалося врятувати. Внаслідок російського обстрілу були уражені дитяча лікарня «Охматдит» медичний заклад «Адоніс» , житлові будинки у Шевченківському, Голосіївському районах та бізнес-центр на Ушинського у Солом'янському районі.

Майже 100 дітей з Охматдиту були транспортовані до інших медзакладів Києва для продовження лікування.

Теги по теме
Дети
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader