Ппори вміст натурального цукру, кавун безпечно вживати людям із цією недугою. Щоправда кількість та частосу споживання – усе ж доведеться конролювати.
Поживні властивості кавуна
Глікемічний індекс (ГІ) кавуна становить близько 72 – це досить високий показник. Однак, незважаючи на це, через високий вміст води його глікемічне навантаження низьке — близько 5 при порції 120 грамів.
Фонд Перемога над діабетом рекомендує уникати кавунового соку через його більш високе глікемічне навантаження.
Як споживати кавун
Якщо ви вирішили додати до свого раціону кавун і у вас діабет, краще поєднуйте його з жирами та білками для уповільнення всмоктування цукру.
Найкраще вживати кавун у цілісному вигляді, без додавання цукру. Тож, десерти на його основі, як от морозиво, коктейлі, робити не слід. Також варто уникати його поєднання з іншими продуктами з високим ГІ.