На Рівненщині - спалах гострого гепатиту А
На Рівненщині - спалах гострого гепатиту А

На Рівненщині - спалах гострого гепатиту А

У Дубенському районі Рівненщини зафіксований спалах гострого гепатиту А.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«У Дубенському районі зафіксовано спалах гострого гепатиту А», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі зареєстровано 7 осіб, серед яких дитина. Всі хворі знаходяться на лікуванні в медичних установах. Проводиться епідеміологічне розслідування та вживаються заходи для запобігання поширенню хвороби.

Гепатит А — це вірусна інфекція, яка вражає печінку. Вірус передається через забруднені харчі або воду, які можуть містити фекалії інфікованих осіб, а також через недотримання особистої гігієни.

Клінічні симптоми включають жовтяницю, головний біль, слабкість, діарею, нудоту, пожовтіння білків очей і шкіри. Перебіг захворювання легкий та середньої важкості. Для профілактики гепатиту А необхідно ретельно мити руки після перебування у громадських місцях, перед їжею та після кожного відвідування туалету, вживати тільки бутильовану або кип’ячену воду (кип'ятити не менше 10 хвилин), ретельно мити овочі, фрукти, зелень та ягоди перед споживанням, уникати купівлі продуктів на стихійних ринках, термічно обробляти молочні продукти.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області за перші два місяці 2024 року зареєстровано 111 хворих на кашлюк, що у 37 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Источник материала
loader
loader