Україна і ООН запускають платформу для українців, які хочуть повернутися з-за кордону
Україна і ООН запускають платформу для українців, які хочуть повернутися з-за кордону

Україна і ООН запускають платформу для українців, які хочуть повернутися з-за кордону

Україна спільно з Управлінням верховного комісара ООН із біженців запускає платформу «Україна – це Дім», яка допоможе українцям, що хочуть повернутися з-за кордону. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

18 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді. Кулеба «позитивно оцінив» роботу Управління верховного комісара ООН з питань біженців в Україні, у тому числі надання нового пакету допомоги для підготовки до зими.

За підсумками зустрічі очільник МЗС та верховний комісар ООН з питань біженців оголосили про запуск платформи «Україна – це Дім».

«Ця платформа допоможе людям отримати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, що стосуються повернення в Україну, побачити, які можливості та переваги, та зробити поінформований вибір», – зазначив Кулеба.

Міністр закордонних справ України також закликав Управління верховного комісара ООН з питань біженців до «рішучих кроків для захисту українських дітей, яких незаконно вивезли до Росії».

«Це необхідно, щоб не допустити їх усиновлення та забезпечити безпечне повернення в Україну», – наголосив Кулеба.

До слова, три держави платитимуть українським біженцям гроші за те, що ті повернуться на Батьківщину. Зокрема виплати можна буде отримати у Ірландії, Швейцарії та Норвегії. Скільки платить людям Ірландія наразі невідомо, а от Швейцарія виплачує від 1000 до $4300, а Норвегія готова виплачувати по 1500 євро на особу.

Источник материала
loader
loader