Словацький прем’єр критикує українські санкції проти російської нафти
Словацький прем’єр критикує українські санкції проти російської нафти

Словацький прем’єр критикує українські санкції проти російської нафти

Останнім часом українські санкції проти «Лукоїлу», які були запроваджені у відповідь на політичні та геополітичні виклики, стали предметом активної дискусії. Словацький прем’єр Роберт Фіцо висловив своє обурення цими санкціями, попереджаючи про можливі наслідки для енергетичного ринку та міжнародних відносин.

«Будь-які санкції в цьому економічному світі, працюють проти того, хто їх створив”: Роберт Фіцо розкритикував українські санкції проти “Лукоїл” і заявив, що постраждають поставки палива Україні.

Україна не настільки могутня країна, яка може собі дозволити санкції проти когось. А пориви української влади внести свою лепту в санкції проти РФ, отримують зворотний ефект. Адже саме ці санкції шкодять деяким країнам Євросоюзу.

«Словаччина не має наміру бути заручником українсько-російських відносин, а рішення українського президента означає, що словацький НПЗ Slovnaft, що входить в угорську групу MOL, отримає на 40% менше нафти, ніж йому потрібно для переробки. Це вплине не тільки на словацький ринок, а й може призвести до припинення поставок в Україну нафти виробництва Slovnaft, яка становить майже десяту частину всього українського споживання», – заявив словацький прем’єр.

Теги по теме
Венгрия
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader