Кулеба прибув до Китаю та назвав головну мету свого візиту
Кулеба прибув до Китаю та назвав головну мету свого візиту

Кулеба прибув до Китаю та назвав головну мету свого візиту

До слова, це перший візит українського високопосадовця до Китаю від початку повномасштабного вторгнення. Ба більше, це перший двосторонній візит глави МЗС до Китаю з 2012 року.

Кулеба прибув до Китаю

Міністр закордонних справ подолав довгу дорогу й прибув до Китаю 23 липня. Так, Кулеба планує зустрітися з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї та обговорити шляхи досягнення справедливого миру.

Попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями,
– зауважив Кулеба.

Він також додав, що планує обговорити з очільником МЗС Китаю і двосторонні відносини між країнами. Кулеба вважає, що після того, як Україна почала переговори про вступ до Євросоюзу, Пекіну варто поглянути на відносини з Києвом крізь призму своїх стратегічних відносин з Європою.

Кулеба розповів деталі про візит до Китаю: дивіться відео

До слова, в МЗС Китаю раніше висловили й свої очікування від цієї зустрічі. Так, Ван Ї планує провести переговори з Кулебою та обмінятися з ним думками щодо "реалізації консенсусу між главами держав, просування китайсько-української співпраці та питань, що становлять взаємний інтерес для обох сторін".

Окрім того, речниця МЗС Китаю додала, що у питанні "української кризи" Пекін завжди підтримуватиме пошук дипломатичного рішення шляхом припинення вогню та бойових дій.

Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader