5 продуктів, які потрібно їсти ввечері, аби покращити травлення
5 продуктів, які потрібно їсти ввечері, аби покращити травлення

5 продуктів, які потрібно їсти ввечері, аби покращити травлення

Іноді просто не вистачає сил та часу для того, щоб приготувати й смачну, і здорову вечерю. Але трапляється й так, що ви просто не знаєте, з якого боку підійти до цього питання, і що покласти на тарілку, аби потім не мучитися безсонням вночі. Дієтологиня Еліз Вагнер поділилася кількома продуктами, які можуть вам допомогти.

Нежирний білок

До цих продуктів належить лосось, яйця, боби та горіхи. Вони багаті на поживні речовини та мають низький вміст жиру, а це ідеально підходить для того, аби покращити травлення.

Якщо ви не будете нехтувати нежирними білками, це сприятиме підвищенню кислотності шлунка під час травлення, і він буде розщеплювати їжу краще, а ваш метаболізм прискориться.

Імбир

Можливо, це не ваш улюблений продукт для вечері, та споживання його у будь-якій формі точно допоможе вашому травленню. Імбир може покращити моторику кишково-шлункового тракту та збільшує виділення слини.

Листова зелень

Можливо, це також не перший інгредієнт, який ви хочете додати на тарілку під час вечері, та в них є надзвичайно велика кількість і поживних речовин, і корисної клітковини. Так ви покращите травлення, а також зарядите організм енергією.

Зелень
Зелень дуже корисна для травлення / Фото Pexels

Спробуйте додати до звичної вечері шпинат, капусту чи руколу.

Трав'яні чаї

Це, звісно, не їжа, але трав'яний чай чудово поєднається з будь-чим, що ви вирішите з'їсти ввечері. А вживання трав'яних чаїв – зокрема імбирного, ромашкового чи м'ятного, допоможе вам заспокоїти травну систему.

Пробіотична газована вода

Ці напої не тільки ароматизовані та смачні, вони також чудово впливають на травлення. В них міститься клітковина, тож вони допомагають покращити функції вашої імунної системи. Звісно, їх не слід використовувати як добавки для волокнистої їжі, але вони можуть доповнити вашу вечерю.

Источник материала
loader
loader