Астронавтам, що застрягли на МКС, доведеться чекати ще пів року
Астронавтам, що застрягли на МКС, доведеться чекати ще пів року

Астронавтам, що застрягли на МКС, доведеться чекати ще пів року

Компанія Boeing так і не змогла гарантувати безпеку повернення на Землю своєї капсули Starliner, у якій мали повернутися астронавти.

Астронавти Бутч Вілмор та Суні Вільямс, що застрягли на Міжнародній космічній станції, зможуть повернутися аж у лютому 2025 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на американське космічне агентство .

Зазначається, що компанія Boeing так і не змогла гарантувати безпеку повернення на Землю своєї капсули Starliner, яка під час тестового польоту зазнала кількох технічних несправностей. Саме всередині неї Вілмор та Вільямс ще у червні мали повернутися додому.

Якщо зрушень у питанні безпеки польоту не буде упродовж наступного місяця, Starliner доведеться повертати на Землю без екіпажу. А на його місце у лютому 2025 року вирушить Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска. Носій доставить на МКС учасників планової місії і “евакуює” Вілмора та Вільямс.

Для Boeing, яка намагається конкурувати зі SpaceX, такий розвиток подій означатиме серйозний удар по репутації та амбіціях. А для астронавтів – ще аж пів року на орбіті. 

Раніше повідомлялося, що Boeing і NASA провели численні випробування несправних двигунів та досліджують запасний модуль у пустелі Нью-Мексико, щоб з’ясувати причини, через які астронавти застрягли на орбіті.

SpaceX Ілона Маска знищить МКС



Теги по теме
Космос Boeing
Источник материала
loader
loader