Емоції зашкалюють: меркиня Парижа обійняла спортсменку з Гостомеля й пообіцяла підтримати українців
Емоції зашкалюють: меркиня Парижа обійняла спортсменку з Гостомеля й пообіцяла підтримати українців

Емоції зашкалюють: меркиня Парижа обійняла спортсменку з Гостомеля й пообіцяла підтримати українців

Меркиня Парижа Анн Ідальго не втримала емоції та обійняла спортсменку проєкту Olympic Dreams Анастасію Чижевську. Очільниця французької столиці пообіцяла підтримати атлетів з постраждалих міст України, зокрема з Гостомеля, Бучі та Ірпеня. Це сталося під час офіційного прийому, присвяченому українським спортсменам-учасникам Олімпійських ігор 2024 в мерії Парижа. На зустрічі також були присутні меценат й ідейний натхненник Olympic Dreams Анатолій Бойко, CEO Olympic Dreams Олександра Новікова, генеральна секретарка проєкту Олександра Старкова та директор з розвитку проєкту Карен Балаян. Під час події Анатолій Бойко обговорив з Анн Ідальго та послом України Вадимом Омельченко масштабування проєкту Olympic Dreams на території Франції, зокрема щодо проведення нових кемпів.

«Налагодження нових міжнародних зв'язків є надзвичайно важливим для сталого розвитку проєкту Olympic Dreams, адже у нас багато планів щодо проведення нових кемпів у дружніх країнах. Комунікація з меркинею Парижа Анн Ідальго має великий потенціал для підтримки спортивної молоді постраждалих від війни регіонів України», – зазначив Анатолій Бойко.

Під час заходу заступниця Бучанського міського голови з гуманітарних питань та генеральна секретарка проєкту Olympic Dreams Олександра Старкова передала Анн Ідальго пам’ятну «Бучанську монету», виготовлену з переплавлених російських гільз. На пам'ятних монетах зображені об'єкти, які асоціюються з періодом російської окупації Бучі. Велика кількість бучанських атлетів вже третій рік поспіль удосконалюють свій міжнародний спортивний досвід в рамках проєкту Olympic Dreams.

Нагадаємо, що в межах Літніх Олімпійських ігор 2024 в Парижі, за підтримки Міністерства молоді та спорту та НОК України, проєкт Olympic Dreams презентував результати своєї діяльності за весь час роботи та влаштував показ документальної стрічки Espoirs про українську атлетку Анастасію Чижевську. Захід відбувся на теренах Українського Олімпійського Дому Volia Space.

Олександра Старкова, Анн Ідальго, Анатолій Бойко та Олександра Новікова

Олександра Старкова, Вадим Омельченко, Анастасія Чижевська, Анатолій Бойко та Олександра Новікова

Олександра Старкова, Матвій Бідний (т. в. о. Міністра молоді та спорту України), Сергій Биков (керівник пресслужби Міністерства молоді та спорту України), Анастасія Чижевська, Анатолій Бойко та Олександра Новікова

Источник материала
loader
loader