Найпопулярніший серед українців курорт почав масштабний протест проти туристів
Найпопулярніший серед українців курорт почав масштабний протест проти туристів

Найпопулярніший серед українців курорт почав масштабний протест проти туристів

Котор справедливо вважають перлиною Чорногорії. Щодня місто відвідують тисячі туристів. Більшість з них сходять з круїзних лайнерів. У цьому курорт й бачить найбільшу проблему.

Головна загроза – круїзні лайнери

Популярність Котору суттєво зросла після виходу фільму про Джеймса Бонда – "Казино Рояль". Окрім того, Балкани залишаються однією з найпопулярніших територій Європи для морського відпочинку. Найчастіше туристи обирають саме Чорногорію (а також – Хорватію), тому потік людей щороку лише зростає.

Щороку у Которі зупиняються сотні круїзних суден. Останнім часом їхня кількість сягнула 500. Місцеві зауважують: якщо упродовж дня у Которі роблять стоянку 4 круїзні лайнери, це – вже 5000 туристів.

Найпопулярніший серед українців курорт почав масштабний протест проти туристів - Фото 1
Котор – одне з найпрекрасніших міст Чорногорії / Unsplash

Мешканці Котора зауважують, що більше не почуваються вдома затишно та безпечно. Зокрема, туристи фактично витіснили їх з ринку оренди. Окрім того, ціни на все навколо зростають зі швидкістю світла. Поступово життя стає нестерпним. І це ще не кажучи про гігантські затори.

Життя стає дедалі важчим у туристичний сезон. Усі подібні туристичні напрямки працюють над скороченням або вибором пасажирських суден і серйозним збором плати за екскурсії,
– заявили у місцевій туристичній організації.

Звичайно, протести проти туристів у Чорногорії ще навіть близько не сягнули ситуації, як-от, наприклад, в Іспанії. Однак терпець людей поступово уривається.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
loader
loader