Росіяни, які втекли з оточеної ЗСУ жіночої колонії на Курщині, отримали нагороди
Росіяни, які втекли з оточеної ЗСУ жіночої колонії на Курщині, отримали нагороди

Росіяни, які втекли з оточеної ЗСУ жіночої колонії на Курщині, отримали нагороди

Російських військових, які займали позиції в жіночій колонії в селі Мала Локня Курської області, але втекли після штурму Збройних сил України, нагородили орденами та медалями «за мужність і відвагу». Про це повідомив виконувач обов′язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

Смирнов заявив, що у жіночій колонії перебували військові мотострілецького батальйону угруповання військ «Північ» та прикордонники.

Він стверджує, що російські військові «продовжували утримувати колонію, незважаючи на те, що вона була в оточенні та піддавалася атакам з боку переважаючих сил ЗСУ за підтримки БМП Marder і Stryker».

Виконувач обов’язків губернатора заявив, що російські військові нібито «перетворили комплекс будівель колонії на фортецю», облаштували захисні споруди по периметру і «мужньо тримали оборону кілька днів».

Водночас, як зазначає Astra, зрештою російські військові відступили, коли український танк зруйнував будівлі на території колонії, що зробило подальше утримання позицій беззмістовним.

У селі Мала Локня, за 14 км від українського кордону, російські військові перетворили жіночу виправну колонію №11 на фортецю і чинять запеклий опір ЗСУ. Імовірно, в обороні установи беруть участь навіть охоронці колонії. З 2011 року в колонії утримують 203 засуджених злочинниці, засуджених до термінів від 10 до 20 років позбавлення волі.

При цьому кілька десятків російських солдатів закріпилися навколо колонії, звели барикади і використовують сторожові вишки в'язниці як вогневі позиції, а масивні будівлі – як захист від українських атак.

До слова, російські загарбники побудували ще одну, вже п'яту за рахунком понтонну переправу через річку Сейм у Курській області. 

Источник материала
loader
loader