Потужні вибухи в Ростовській і Воронезькій областях, горить нафтобаза: хронологія 917 дня війни
Потужні вибухи в Ростовській і Воронезькій областях, горить нафтобаза: хронологія 917 дня війни

Потужні вибухи в Ростовській і Воронезькій областях, горить нафтобаза: хронологія 917 дня війни

Про головні новини за 28 серпня, ситуацію на фронті, нові воєнні злочини російських загарбників, успіхи ЗСУ – пише 24 Канал.

06:31, 28 серпня

У Воронезькій області дрони атакували склад боєприпасів

Окупанти скаржаться на нібито атаку дронів у Воронезькій області. Вночі прогриміли потужні вибухи. Росіяни заявили про загоряння біля "вибухонебезпечних об'єктів".

06:31, 28 серпня

Ракетний удар по готелю у Кривому Розі: кількість жертв зросла

У ДСНС повідомили, що пошуково-рятувальні роботи в Кривому Розі завершено. Всього внаслідок нічного ракетного удару по готелю 27 серпня загинуло 4 людини та 5 постраждало.

04:05, 28 серпня

У Ростовській області вибух: горить нафтобаза

Пожежу фіксують у Камєнському районі. Її помітили після гучного вибуху. Російська телеграм-канали пишуть про нібито атаку безпілотників.

02:49, 28 серпня

Знищення "Конро Трейдера": на поромі в момент атаки була зброя

У російському порту "Кавказ" 22 серпня прогриміли вибухи, внаслідок чого знищений пором "Конро Трейдер". У момент атаки на ньому була зброя, розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук.

02:05, 28 серпня

Лондон підтримує удари вглиб Росії, але є нюанс зі США

Велика Британія підтримує використання Україною ракет Storm Shadow в Росії. Втім, Лондон не буде публічно закликати до цього кроку.

У The Telegraph зазначили, причина – побоювання Сполученого Королівства, що подібна підтримка України викличе суперечку зі США. Адже використання далекобійних ракет потребує інтеграції з американською технікою.

01:25, 28 серпня

У Росії помер начальник відділу ФСБ у боротьбі з тероризмом

Несподівано помер начальник відділу ФСБ у боротьбі з тероризмом Максім Єрьомін. Окупант міг вдавитися шматком м'яса під час вечері.

00:51, 28 серпня

Кого забезпечать протигазами, якщо проти України застосують ядерну зброю

Кабмін уточнив порядок забезпечення засобами індивідуального захисту в разі застосування ядерної зброї проти України.

Засоби індивідуального захисту мають забезпечити:

  • для населення, що не працює – обласні, Київська міська держадміністрації шляхом накопичення у складі регіональних матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які створюють відповідно до вимог законодавства, та органами місцевого самоврядування – у складі місцевих матеріальних резервів;
  • для працівників суб'єктів господарювання, що належать до категорії цивільного захисту, – суб’єкти господарювання, користуючись власними коштами;
  • для працівників суб'єктів господарювання, які призначаються до складу територіальних формувань та територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту і не входять до складу об'єктових формувань та об'єктових спеціалізованих служб цивільного захисту, – обласні, КМДА, районні держадміністрації, органи місцевого самоврядування, користуючись коштами з місцевих бюджетів;
  • для працівників суб'єктів господарювання, які призначаються до складу об'єктових формувань та об'єктових спеціалізованих служб цивільного захисту, – суб'єктами господарювання, користуючись власними коштами;
  • для працівників центральних органів виконавчої влади, обласних, міської, районних держадміністрацій, інших державних органів – центральні органи виконавчої влади, обласні, Київська міська, районні держадміністрації, інші державні органи, користуючись коштами державного бюджету
  • для працівників органів місцевого самоврядування – органи місцевого самоврядування шляхом коштів місцевих бюджетів.
00:17, 28 серпня

Зеленський наказав створити військові адміністрації у 2 окупованих містах Запоріжжя

Президент підписав указ про створення військових адміністрацій у Пологах і Василівці.

00:09, 28 серпня

Скільки коштує ракета-дрон "Паляниця"

Україна розробила гібридну зброю "Паляниця". Віцепрем'єр Михайло Федоров розповів. що вартість кожної такої ракети-дрона становить менш як 1 мільйон доларів.

Источник материала
loader
loader