Мередіт Уайттекер, Signal: Телеграм не містить жодного значущого шифрування
Мередіт Уайттекер, Signal: Телеграм не містить жодного значущого шифрування

Мередіт Уайттекер, Signal: Телеграм не містить жодного значущого шифрування

Виконавча директорка компанії вважає, що поки що не існує достаньої кількості інформації по суті обвинувачень до Дурова, але лише незначна частина з них стосується саме шифрування.

Повідомлення в Telegram не є приватними чи безпечними, оскільки платформа не містить жодного значущого шифрування, заявила виконавча директорка Signal Мередіт Уайттекер, відповідаючи на запитання «Детектора медіа» про те, чи зросла кількість користувачів месенджера після арешту Павла Дурова під час XIX  GLOBSEC-форуму у Празі.

«Наші інформаційні панелі, де ми вимірюємо активне використання, взагалі демонструють зростання. Але я не перевіряла останні 48 годин, щоб побачити, чи ми бачили сплеск, чи ні. 

Насправді є величезна різниця між Signal і Telegram. Telegram — це додаток для соціальної мережі. Іншими словами, програма для трансляцій на аудиторію в мільйони, сотні тисяч людей. А ще в нього є функція обміну повідомленнями. Які не є приватними чи безпечними, бо Telegram не містить жодного значущого шифрування. Тому Telegram більш схожий на Facebook або Instagram, ніж Signal», — сказала Мередіт Уайттекер.

Вона також додала, що наразі дуже мало відомо по суті звинувачень, які висунули Павлу Дурову, і що лише мала частина з них стосується саме шифрування. Про це Мередіт Уайттекер сказала в рамках дискусії про стеження за користувачами та поточні виклики кібербезпеки.

«У нас є два пресрелізи від французської сторони, де детально викладені обвинувачення, але не підгрунтя для цих обивнувачень. Враховуючі особливості французького законодавства, ми, скоріш за все, не будемо мати реальної інформації, окрім зливів, протягом місяців або років. Більшість звинувачень стосується відмови від співробітництва. Також є декілька обвинувачень стосовно шифрування. Але вони  дуже, дуже незначні. Вони мають відношення до того, що Telegram не реєструє використання шифрування у відповідному органі. Це невеликий процедурний момент, який насправді не пов’язаний з основною частиною справи», — пояснила Мередіт Уайттекер. 

28 серпня Суд у Франції відкрив офіційне розслідування щодо генерального директора Telegram Павла Дурова. Йому висунули звинувачення в низці злочинів, пов'язаних з організованою злочинністю, повідомила прокуратура Парижа. Частина з них стосується шифрування, яке використовує платформа, а саме:

  • Надання криптографічних послуг, спрямованих на забезпечення конфіденційності без обов'язкового декларування.

  • Незаконне надання засобів криптографії понад необхідних для забезпечення конфіденційності.

  • Незаконний імпорт засобів криптографії понад необхідних для забезпечення конфіденційності.

Після розгляду справи слідчий суддя 28 серпня відпустив Дурова під заставу в 5 млн євро, зобов’язання з’являтися в поліцію двічі на тиждень та залишатися у Франції. Слідчі органи продовжують розслідування.

Також влада Євросоюзу  проводить своє власне розслідування щодо платформи, тому що вважає, що Telegram міг занижувати кількість користувачів свого месенджера в ЄС, щоб не дотримуватися норм для великих IT-компаній.

Читайте також:

  • Затримання Дурова: можливі наслідки. Коментують Микита Потураєв та Максим Дворовий
  • Затримання Павла Дурова у Франції: світова реакція на арешт засновника Telegram
  • «Найголовніша трагедія серпня». Російські пропагандисти — про затримання Павла Дурова

Фото: GLOBSEC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader