Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами
Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами

Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами

Ви можете використовувати абсолютно будь-які фрукти чи ягоди замість слив. Зокрема, чудово підійдуть полуниця, абрикоси, вишні тощо.

Пиріг зі сливами

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти для опари:
– 100 мілілітрів теплої води;
– 17 грамів свіжих дріжджів;
– 2 столові ложки цукру;
– 100 грамів борошна.
Для тіста:
– 1 яйце;
– 20 грамів масла;
– 50 грамів сметани;
– 200 грамів борошна;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 упаковка ванільного цукру.
Для начинки:
– 350 грамів слив (або інших фруктів);
– 80 – 100 грамів цукру;
– 1 столова ложка з гіркою кукурудзяного крохмалю.
Для сиропу:
– 3 столові ложки цукру;
– 2 столові ложки води.

Дивіться, як приготувати пиріг зі сливами: відео

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти для опари та залиште на 15 хвилин для активації дріжджів.
  2. Додайте інші інгредієнти для тіста і замісіть вручну або за допомогою міксера. Накрийте та залиште, поки тісто не збільшиться вдвічі. На це піде приблизно 1 година.
  3. Тим часом почистьте та перебийте блендером сливи. Додайте цукор, доведіть до кипіння, всипте крохмаль та проваріть до загустіння 2 – 3 хвилини. Охолодіть.
  4. Прямокутну форму для випікання вистеліть пергаментом. Тісто, яке підійшло, розкачайте в прямокутник приблизно 60 на 20 сантиметрів. Намастіть його начинкою та розріжте вздовж на дві смуги. Кожну складіть вдвоє вздовж, начинкою всередину.
  5. Обидві смуги зберіть хвилями. Швидко викладіть у форму начинкою доверху. Накрийте рушником і дайте підійти. Тісто має заповнити всю форму.
  6. Випікайте 50 хвилин при 170 градусах.
  7. Тим часом у каструльці зваріть цукровий сироп. Дайте закипіти та проваріть кілька хвилин. Готовий ще гарячий пиріг змажте сиропом. Залиште у формі до вистигання.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичнушарлотку з абрикосами.

Источник материала
loader
loader