Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2»
Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2»

Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2»

Компанія «Українська бронетехніка» на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2024 у Кельце, Польща представила новий бронеавтомобіль «Варта 2». Машина повною масою 14 т створена на шасі Base. Завдяки незалежній підвісці та системі CTIS, «Варта 2» здатна розвивати високу швидкість (до 110 км/год) та долати перешкоди.

«Це абсолютно нова машина, яка розроблялася з врахуванням десятирічного досвіду компанії, потреб військових та умов сучасної війни. Автомобіль може перевозити 10 членів екіпажу. Бронемашина оснащена бойовим модулем «Січ» з 30 мм автоматичною гарматою, що надає їй потужну вогневу міць, необхідну для підтримки піхоти та знищення бронетехніки противника», – розповів генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка».

Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2» - Фото 1

Клас балістичного захисту бронеавтомобіля повністю відповідає натовському STANAG 3, протимінний захист 3a/3b. Автомобіль також оснащений протимінними сидіннями та сучасними системами безпеки, які забезпечують максимальний рівень захисту екіпажу. Зокрема, в автомобілі встановлено систему підвісної підлоги, яка захищає екіпаж від перевантажень під час підриву.

Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2» - Фото 2

«Варта 2» обладнана сучасними системами світломаскування та інтегрованою системою фільтрації повітря, яка забезпечує захист військових від хімічних та біологічних загроз. Встановлений програмно-апаратний комплекс «ICoMWare» забезпечує ситуаційну обізнаність та інформаційну підтримку командира підрозділу через захищену Mesh-мережу з використанням широкосмугових радіостанцій DTC.

Дебютував новий бронеавтомобіль «Варта 2» - Фото 3

Источник материала
loader
loader