Померла учасниця Олімпіади від Уганди, яку підпалив колишній
Померла учасниця Олімпіади від Уганди, яку підпалив колишній

Померла учасниця Олімпіади від Уганди, яку підпалив колишній

Угандійська олімпійська спортсменка Ребекка Чептегей померла в кенійській лікарні, де вона перебувала на лікуванні після нападу її партнера, внаслідок якого 80% її тіла обгоріло.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Прессекретар лікарні Moi Teaching and Referral Hospital в місті Елдорет підтвердив смерть 33-річної Чептегей у четвер. У заяві йдеться, що бігунка на довгі дистанції померла рано вранці після того, як у неї відмовили всі органи. Під час госпіталізації до лікарні вона була під повним наркозом.

Менш як місяць тому Чептегей брала участь у жіночому марафоні на Олімпіаді в Парижі, де фінішувала на 44-му місці.

У поліції повідомили, що партнер Чептегей, Діксон Ндієма, купив каністру з бензином, облив її і підпалив під час суперечки у неділю. Ндієма також отримав опіки і перебуває на лікуванні в тій же лікарні, але його стан «покращується і є стабільним».

Батьки Чептегей розповіли, що їхня дочка купила землю і побудувала будинок в Транс-Нзоя, щоб бути поруч з численними спортивними тренувальними центрами округу. Зазначається, що спортсменка і її хлопець сперечались саме за цю землю.

Президент Олімпійського комітету Уганди Дональд Рукаре назвав напад «боягузливим і безглуздим актом, який призвів до втрати великої спортсменки».

Як повідомляв Укрінформ, спортсменка на довгі дистанції і марафон Ребекка Чептегей перебувала у критичному стані в кенійській лікарні після того, як її облив бензином і підпалив колишній хлопець.

Фото: Getty Images

Теги по теме
Смерть
Источник материала
loader
loader