Стефанішина пояснила, навіщо їй посада глави Мінюсту
Стефанішина пояснила, навіщо їй посада глави Мінюсту

Стефанішина пояснила, навіщо їй посада глави Мінюсту


Президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції “Слуга Народу” наголосив, що задоволений роботою Стефанішиної, а тому пропонує її підвищити і “дати більше можливостей”.

Ідея об’єднання посади віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції з посадою міністра юстиції виникла у 2023 році, коли в уряді готувалися до рішення про початок переговорів щодо вступу в України до Європейського Союзу. Про це в п’ятницю, 6 вересня, в інтерв’ю  повідомила новопризначена глава Мін’юсту Ольга Стефанішина, яка зберегла за собою посаду віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Тоді, зокрема, йшлося про оптимізацію міністерств, як результат, з’явилося розуміння, що я маю в статусі віцепрем’єрки очолити одне з існуючих міністерств, а оскільки йшлося про величезний масив, пов’язаний з наближенням законодавства України до права ЄС, то виникла ідея саме про об’єднання посади віцепрем’єрки з питань євроінтеграції і міністерки юстиції”, – пояснила вона. 

Серед плюсів цього рішення Стефанішина вважає адміністративний ресурс, оскільки є “величезний” обсяг роботи.

“По-друге, важливо, що йдеться саме про Міністерство юстиції, яке формує правову політику держави”, – каже урядовец

Надалі Мін’юст буде реструктурований, “щоб система заступників і підрозділів забезпечувала процес переговорів з ЄС”.

Верховна Рада погодила призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та водночас міністра юстиції України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що перед новими міністрами постануть нелегкі завдання, але їхній досвід допоможе у реалізації стратегічних цілей держави.



Теги по теме
Владимир Зеленский Кабмин Президент призначення Минюст
Источник материала
loader
loader